diumenge, 25 de gener de 2009

Nova recollida d'Al.legacions. La MAT: "Cap al·legació sense resposta"

Nova campanya de recollida d'al.legacions

La MAT: "Cap al·legació sense resposta"

Us fem arribar el document definitiu per tancar el tema de la resposta a la resposta de les al·legacions en el tram Bescanó-Sta.Llogaia i brancal de Riudarenes.

Us enviem adjunt el document adreçat a les entitats i el document destinat a particulars. L'objectiu és que quan la Direcció General d'Energia tanqui l'expedient i el trameti a Madrid hagi d'incloure una nova queixa masiva de la població, que a més té un fonament jurídic
que es podrà utilitzar en futurs contenciosos.

Hem d'aconseguir milers de signatures i tenim de temps fins a mitjans de febrer. Ja es pot començar la recollida de signatures.

El dijous 23 de gener està prevista una assemblea a les 21'00h al local del Casal Independentista La Sega 1640, carrer Anselm Clavé, una mica més avall de Can Fontdeglòria.

El dissabte 24 de gener, registrarem la denúncia col·lectiva a la seu de la Policia Local de SCF i a les 11,00h del matí convoquem a la premsa a la comissaria dels Mossos de SCF

El divendres 30 de gener, si no hi ha novetat, es farà una xerrada informativa a Sta. Coloma, a les 20h a la Biblioteca. Comptem amb el suport de l'ajuntament.

A tota la gent de Riudarenes i SCF interessada en fer alguna cosa contra la MAT , us esperem el proper divendres a les 21'00h al local de la Sega 1640! I també us esperem el dia següent a les 11'00h a l'exterior de la comissaria dels Mossos.

Agrairem la màxima difusió d'aquesta convocatòria.
Us animen a estendre la campanya difonent els documents i organitzant actes informatius en totes les poblacions afectades.


Gràcies!

Plataforma No a la MAT

Documents (1.clickar FREE 2.escriure lletres 3.clickar DOWNLOAD)
Persones: http://rapidshare.de/files/43636904/utf-8__Sol_C2_B7licitud_20debat_20p_C3_BAblic_20MAT-Persones.doc.html

Entitats: http://rapidshare.de/files/43636732/utf-8__Sol_C2_B7licitud_20debat_20p_C3_BAblic_20MAT-Entitats.doc.html

Proposta de llei que aposta -indirectament- per un model de producció distribuïda

(Ens ha arribat aquest missatge, que fa pensar)

Us escric perquè estic sorprès (i alhora interessat) pel debat que ha tingut lloc aquest matí (dimecres 21 entre les 10 i les 11h) al Parlament de Catalunya a l'entorn d'una proposta de modificació de llei que -segons sembla- pretén donar avantatges fiscals i deduccions que afavoreixin un model més descentralitzat i distribuït de producció energètica, especialment per fomentar la col·locació de plaques solars a les teulades.

El més fort és que aquesta proposta la fa el PP, amb el suport de Convergència, i que el tripartit sembla que la rebutjarà!

Sense un coneixement molt profund sobre el tema, us faig arribar el document i l'enllaç a la pàgina web on s'hi troba més informació per si voleu/podeu donar-hi un cop d'ull i esbrinar si la votació en contra és per motius partidistes o si ho és perquè la proposta de llei és inadequada.

> Document adjunt de la proposta (en PDF). El text de la proposta es troba a la pàgina 7!
http://rapidshare.de/files/43628826/ProposicioMesuresFiscalsPerEnergiaDistribuida.pdf.html
(per descarregar-lo: 1.clickar a FREE 2.introduir lletres 3.clickar DOWNLOAD)
> Pàgina inicial de la proposta, detall de l'expedient:
http://www.parlament.cat/portal/page/portal/pcat/IE06/IE0602?STRUTSANCHOR1=detallExpedient.do&ad=1&criteri=202-00020/08

Aquest és un dels fragments més interessants de la proposta:
" Amb la introducció d'aquesta deducció s'aconsegueix un doble objectiu: per una banda, incentivar els particulars a utilitzar les energies renovables i netes per a la producció d'energia elèctrica en els seus habitatges, i per una altra, apostem per una política de foment de les
energies renovables i netes que vagi més enllà de la simple subvenció o ajut directe a fons perdut, tot utilitzant els instruments fiscals de què disposem. "

Escoltant els arguments en contra... n'hi ha de ben curiosos i alguns d'interessants. Resumeixo els principals:
- ERC diu que el principal motiu és la falta de finançament! També diuen que la proposta no respon a una solució de conjunt i que les deduccions no és la millor via. També argumenten que és una qüestió de forma que caldria tractar dins els debats de polítiques fiscals!
- ICV celebra molts punts de la proposta, però alhora critica el PP general per manca de consciència i interès real per les energies renovables (és a dir, politiquisme). Arguments contra l'energia distribuida: el principal problema és l'accés a la xarxa i les limitacions que posen les empreses distribuidores, així com les limitacions legals. Sembla que ICV hi està interessat, però consideren que hi ha masses limitacions per a fer realitat aquest model distribuït. També argumenten que les mesures fiscals no són la millor via, sinó que és preferent (tal com demostren les dades) per via subvenció.
(suposo que aviat hi haurà els vídeos amb els arguments de cada partit a la web de www.parlament.cat)

Bé... la conclusió de tot plegat és que si volem apostar per un model d'energia distribuïda, cal, d'una banda, estudiar les posicions i interessos dels partits polítics (no només dels suposadament ecologistes) i, de l'altra, cal aprofundir en quines són les limitacions i els interessos de les grans companyies elèctriques i de les lleis a nivell espanyol/europeu, així com preveure una estratègia per a canviar aquestes limitacions.

Res més, espero que sigui del vostre interès i no dubteu en fer arribar aquest missatge a qui creieu que hi pugui estar interessat.