dilluns, 26 de gener de 2009

Els contemplaactius de la Torre 38 desallotjats pels Mossos d’Esquadra

Aquest dilluns al migdia, els Mossos d’Esquadra han desallotjat dos membres del col•lectiu Nova Energia que s’havien introduït al recinte tancat de la torre nº 38 de la Línia de Molt Alta Tensió (MAT), al Mas Blanc (Sant Martí de Centelles), i havien aconseguit paralitzar novament les obres que s’havien reprès a primera hora del matí. El desallotjament s’ha produït després de parlar durant més de dues hores amb diversos responsables dels Mossos, que havien acudit a l’indret amb sis dotacions i la voluntat de facilitar que els treballadors de Red Eléctrica Espanyola (REE) poguessis aixecar la torre en l’espai que els contemplaactius de Nova Energia han estat defensat de manera no violenta des del 3 de juliol de 2008.

Els dos membres del col•lectiu han obert la tanca i s’han situat a sota la torre comptaven amb el suport d’un nodrit grup de companys que estaven fora del recinte. L’acció ha tingut lloc cap a ¾ d’1 del migdia i ha posat de manifest una vegada més la ferma voluntat del col•lectiu de mantenir la seva presència pacífica a la base de la torre nº 38, un indret que ha esdevingut símbol de la lluita per aturar la construcció de la MAT.

Aquesta acció no-violenta es fa en senyal de protesta contra l'execució, per la força dels fets consumats, de la Línia de Molt Alta Tensió (MAT) per part de REE, amb la complicitat del govern de la Generalitat, que encara no ha donat explicacions públiques sobre la conveniència d'aquesta infraestructura i acaba de despatxar sense explicacions l'allau d'al•legacions presentades contra la seva construcció.

El col•lectiu també llença el plantejament d'Una Nova Cultura de l’Energia, com alternativa a una línia que perpetua el model obsolet de producció i transport d'energia de forma centralitzada, que només afavoreix als grans grups energètics, que no mostra cap tipus de respecte pel paisatge i que no té cap interès a esbrinar les conseqüències que pot ocasionar a la salut de les persones. D’altra banda, Nova Energia planteja la necessitat, en un context de crisi global, de trobar alternatives a un model energètic clarament desfasat respecte al que ja s’està implantant a altres indrets d’Europa.

Crida urgent

El col•lectiu Nova Energia ha convocat també per aquest mateix dilluns a les 5 de la tarda una concentració a la torre nº 38 de totes les persones que se senten vinculades d’una o altra manera a l'acció de rebuig de la MAT que els contemplaactius realitzen diàriament des de fa gairebé set mesos. La trobada és previst que tingui continuïtat, a la mateixa hora, durant els dies que s’allargui la construcció de la torre. S’ha demanat a tothom que porti algun tipus de llum o espelma per fer palesa l'acció silenciosa de protesta silenciosa.

>> La lluita de la torre 38 tot just comença. SEGUIM!!PUBLICACIÓ d'osona.com:
http://www.osona.com/?seccio=noticies&accio=veure&id=11834
Més imatges a:
http://picasaweb.google.com/lh/photo/uS6fK0YIGJ-YK1gVv5eg1w?feat=directlink

Assalt final a la torre 38

Amic i amigues,
Com era previsible, avui dilluns dia 26 de gener del 2009, s'està produïnt l'assalt, suposadament definitiu, per construir el que manca de la torre 38 de la MAT, al Mas Blanc. Es tracta d'una acció coordinada, entre REE i els Mossos d'esquadra. Des de primera hora del matí, un parell de dotacions dels Mossos, barren l'entrada al Mas Blanc per impedir l'accés a la torre. Paral·lelament, els trebalaldors han recomençat la seva feina.
Fem una crida urgent a totes les persones que us heu sentit implicades en l'acció pacífica que es porta a terme des de l'estiu del 2008 a la torre 38, perquè, AVUI MATEIX, DILLUNS 26 DE GENER DE 2009, A LES 12 DEL MIGDIA, PUGIN FINS AL MAS BLANC. L'objectiu és poder-nos reunir a l'explanada del Mas a aquella hora, per tal de concretar una estratègia d'acció, emparada amb la presència dels periodistes. Si els Mossos impedeixen el pas al Mas Blanc la concentració es produirà a l'entrada. És molt important que feu arrribar aquest missatge a tothom (millors telèfons i SMS) i que us mantingueu atents al c/e per anar seguint les novetats.
Des de la torre 38 de la Mas Blanc i per una nova cultura de l'Energia: SEGUIM!!

PUBLICACIÓ A osona.com: http://www.osona.com/?seccio=noticies&accio=veure&id=11815
vilaweb.cat/vic
http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=3438471&p_edi=vic