dijous, 15 de juliol de 2010

Red Eléctrica imposa la reobertura del cas de la torre 38 de la MAT

Extret de: http://www.osona.com/noticia/21454/red/ctrica/imposa/reobertura/cas/torre/mat

Nou activistes del col•lectiu Nova Energia declaren al jutjat de Vic.


Protesta silenciosa davant dels jutjats de Vic, aquest matí. Foto: Adrià Costa


Nou activistes vinculats a Nova Energia, col·lectiu contrari a la construcció de la MAT, han estat citats a declarar avui al matí, dijous 15 de juliol, al Jutjat d'Instrucció número 4 de Vic. El jutge, a instàncies de la companyia Red Eléctrica, ha decidit reobrir el cas de la Torre 38 de la MAT a Sant Martí de Centelles. Se’ls acusa de coacció i s’enfronten a fins a 3.000 euros de multa per persona.

La torre 38 de la MAT va viure un estira-i-arronsa que es va allargar vuit mesos. Des d’un primer moment, Nova Energia s’hi va oposar d’una forma pacífica i va aconseguir aturar les obres fins a tres vegades. Al final, Red Eléctrica va poder finalitzar els treballs amb l’ajut dels Mossos d’Esquadra.

Red Eléctrica va denunciar els activistes per la seva negativa a abandonar el terreny on s’havia de construir la torre entre els dies 7 i 9 de desembre de 2008 i dificultar així la represa dels treballs. El cas es va arxivar l’any passat, per falta de base, però ara l'Audiència Provincial, a requeriment de Red Eléctrica, demana que abans cal que el jutge investigui els fets. Per això, avui s’han obert diligències prèvies i s’ha citat a declarar els nou activistes, agents dels Mossos d’Esquadra, treballadors i representants de Red Eléctrica. Llavors, el jutge decidirà si arxiva definitivament el cas o el porta a judici.

Els nou membres de Nova Energia han comptat amb el suport d’altres activistes, que s’han concentrat aquest matí de manera silenciosa davant dels jutjats de Vic. Els manifestants portaven samarretes i cartells contra la MAT.

“Nosaltres només vam exercitar el nostre dret a manifestar-nos. No vam causar cap dany”, ha explicat a Osona.com Martí Olivella, portaveu de Nova Energia. “A més, la gent que hem estat cridats a declarar van ser identificats, però ningú pot demostrar que estiguéssim els tres dies a sota la torre”, ha afegit.

La denúncia presentada per Red Eléctrica deixa clar que els activistes van actuar sempre de forma pacífica. “Van accedir al perímetre de la torre, van col•locar unes torratxes a terra i s’hi van seure. Aquestes persones van manifestar que d’allà no marxarien”, diu el document al qual ha tingut accés Osona.com . Tot i això, Red Eléctrica ha acompanyat la reobertura del cas amb un dossier de context on es detallen tots els problemes que ha tingut l’empresa a la zona, alguns dels quals no tenen res a veure amb la torre 38, com l’incendi de la grua a Folgueroles.

- Totes les informacions publicades de la torre 38 de la MAT


Martí Olivella explica el contingut de la denúnciaa un redactor d'osona.com. Foto: Adrià Costa