dimecres, 8 de juliol del 2009

Convocatòria 2n aplec del cargol

El 1r aplec del cargol ha aconseguit força repercussió com podeu veure tot seguit!
http://www.llibertat.cat/content/view/5926/29/
http://www.vilaweb.cat/misc/pdf/noticia.php?id=3605580
http://www.elter.net/noticia/3749/collectiu-nova-energia-celebra-laplec-mat-traient-cargol-duna-torre-construccio
http://www.osona.com/noticia/14872/torre/mat/falta/cargol
http://huubs.imente.com/search?query=aplec+del+cargol&lang=ca&offset=0

Com ja dèiem, el 2on Aplec del Cargol serà dissabte vinent dia 11 a les 10 del matí - durant 30 minuts - a la nova torre de la MAT a 300 mt de l'escola dels Hostalets de Balenyà - Joan XXIII (seguir camí de Vall·llossera paral·lel a la dreta del tren).

Fins dissabte!

Adjuntem la notícia publicada al Diari de Girona.

Desmunten un cargol d´una torre per protestar contra la MAT
El col·lectiu Nova Energia es va reunir a l'estructura 39 i "sense gran esforç" i amb un parell de claus van treure la peça
GIRONA | J. SÁEZ El col·lectiu ciutadà Nova Energia va celebrar aquest cap de setmana el primer "Aplec del Cargol" amb l'acció "A la MAT li falta un cargol". La trobada consistia a reunir-se sota una de les torres de la línia de molta alta tensió (MAT) per treure-li un cargol que no tornaran a posar fins que l'administració els expliqui amb "claredat" les raons de la infraestrucutura. "Traiem un cargol d'una torre de la MAT en construcció i el tornarem a posar quan amb una deliberació pública les raons de la línia siguin clares i quan el Tribunal Suprem dicti sentències favorables a la MAT", explica el col·lectiu a la seva pàgina web, on s'hi adjunten les imatges de l'aplec d'aquest cap de setmana.
De la mateixa manera, comenten que no els va costar gaire treure el cargol de la torre 39 a Mas Blanc, a Sant Martí de Centelles: "Sense gens d'esforç es treuen els cargols de les torres amb un parell de claus fixes o angleses de 24 o 30 mil·límetres".






Dissabte, segon aplec
Per a dissabte vinent el col·lectiu ha organitzat el segon aplec a 300 metres de l'escola dels Hostalets de Balenyà. Nova Energia exigeix una "deliberació participativa pública" sobre la convinència de la MAT i manifesten la seva oposició a la infraestructura mentre "el Tribunal Suprem no hagi dictat les sentències pendents sobre la il·legalitat o no de la MAT i es continuï la línia i aplicant la política de fets consumats" i afegeixen que "amb la nostra passivitat no volem ser còmplices d'aquests fets; creiem que un petit gest de cadascú pot tenir un gran efecte". L'objectiu és crear una nova cultura de l'energia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada