dimecres, 10 de desembre de 2008

HEM ATURAT LA MAT! PER UNA NOVA CULTURA DE L'ENERGIA RENOVABLE I DISTRIBUÏDA

Avui, 10 de desembre, després de 3 dies d'obstrucció noviolenta,
l'empresa constructora ha retirat la maquinària i s'ha endut els materials,tot deixant la Torre 38 a mig fer.

Us esperem a la ContemplAcció i a un dinar popular de celebració el proper dissabte 13 a les 13:30
Confirmeu assistència a novaculturaenergia@gmail.com

Després de 5 mesos, continuem la ContemplAcció sota la torre 38 per aturar la seva construcció. S'ha d'aturar la MAT mentre:

No es coneguin les sentències judicials pendents. Cal evitar la política de fets consumats: si els jutges algún dia consideren il·legal la MAT, el mal ja estarà fet!

No hi hagi una explicació argumentada escrita i pública dels responsables polítics de la Generalitat i una deliberació pública oberta sobre la conveniència i la necessitat de la MAT. El arguments de l'informe Mario Monti – interconnexió europea - contradiuen els que fins ara havia emprat la Generalitat – Ave i Girona -.

En la situació de crisi global -financera, econòmica, climàtica – no hi hagi signes clars de que apostem decididament cap a la generació d'energies renovables i distribuïdes, en una xarxa local i comarcal, una generació que no estigui en mans d'uns pocs monopolis industrials – financers europeus, que imposen preus i tecnologies favorables als seus interessos i no al del bé comú ni al de la natura.


El col·lectiu ciutadà Nova Energia planteja 3 objectius concrets:

Que el Consell Comarcal d'Osona demani l'aturada preventiva de la construcció de la línia MAT, i que es comprometi a elaborar un Pla Comarcal d'Autoproducció d'Energia Renovable. Cal demostrar que la generació elèctrica concentrada en mans d'unes poques multinacionals, ni cal, ni és més segura, per garantir les necessitats d'una societat que necessita caminar cap a una nova cultura de l'energia. Avui l'objectiu d'Europa pel 2020 és generar el 20% d'energia renovable.. però ha de ser distribuida en el territori!

Que el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, així com el seu Director general d'Energia, - ex director tècnic de REE - Agustí Maure, expliquin públicament la necessitat de la MAT en un debat obert per televisió – en un programa com Àgora - on també hi participin els col·lectius que s'oposen a la construcció d'aquesta infraestructura energètica, així com els investigadors i científics que han fet saber que hi ha alternatives a aquesta línia.

Que el Tribunal Suprem indiqui el termini en què preveu resoldre els 4 contenciosos administratius acceptats a tràmit, que qüestionen la legalitat d'aquesta línia, per poder valorar si té sentit córrer el risc de continuar-la construint i d'haver-la d'aturar, com en el cas de l'Aragó quan, la suspensió judicial de la MAT va portar a abandonar 350 torres que mai es connectaran.

10 de desembre 2008

Col·lectiu ciutadà Nova Energia
Correu-e: novaculturaenergia@gmail.com

1 comentari:

  1. Bravo!!! Felicitats!!! I ànims per seguir endavant!! Som molts qui us recolzem!!

    ResponElimina