dissabte, 21 de febrer del 2009

Aturem la MAT a la torre 39!

Dissabte 21 ens hem aplegat sota la torre 38 una cinquantena de contemplactius hem valorat aquests 8 mesos de presència sota la torre 38 com una oportunitat d'aprendre la força de la noviolència... Si al final s'ha construït no és per la manca de força de la noviolència, sinó per la nostra dificultat per aplicar-la fins al final. Però ens sentim més forts per intentar impedir la construcció de la torre 39 que dóna més oportunitats: han de tallar els arbres, fer el camí i l'esplanada, fer els forats i omplir el pilars... i construir-la... En cada acció hi hem de ser per impedir-la.

Després de la típica escudella de les festes d'hivern, hem endegat dues noves accions en què tots hi podem participar:

- El pilot de pedres a la torre 38
(vegeu més avall el text. Porteu una pedra quan pugeu!)

- La presència diària a la torre 39 (que encara no han començat a construïr, ni tant sols el pilars).

Així doncs, els interessats a fer torns diaris per vigiliar l'inici de les obres a la torre 39, envieu un missatge i us passarem una llista on anotar els dies i hores que us va bé. Ja podem començar ara mateix... és la darrera.. però sense ella no hi ha MAT que valgui!

Podeu trobar l'entrevista que ens va fer Ràdio Manlleu al següent enllaç:
És l'Escarbat de la patata del dia 11 de febrer.
http://www.radiomanlleu.cat/podcasting

Aviat penjarem la recent entrevista de 20' a Martí Olivella al programa 7 dies de 9TV.

EL PILOT DE PEDRES

Ens explica el Pepe que hi ha un antic costum a Euskal Herria. Si algun lloc té un significat especial per a un grup de gent, és tradició que això s'assenyali fent un munt de pedres en aquell indret. Cada cop que alguna persona s'acosta al lloc, és costum de deixar-hi una pedra en senyal de vella complicitat, de record, d'adhesió, d'homenatge...Per això en molts llocs del País Basc (cruïlles de camins, clarianes al bosc, cases abandonades etc.) hi podreu veure el munt de rocs, representatiu de totes les vegades que una persona, conscient del seu significat ocult, ha volgut deixar el seu reconeixement o testimoniatge, en forma de pedra callada i persistent.

És precisament el silenci i la persistència el què han marcat l'acció de la torre 38 de la MAT al Mas Blanc. Per això és tant significatiu el gest del munt de rocs en aquest lloc. Durant mesos i mesos, persones anònimes vingudes d'arreu, s'han fet amigues sota la torre i han descobert una nova raó per a la presa de consciència que porta, inevitablement, al compromís per una món diferent. Encara que no ho sabessin, cadascuna d'aquestes persones, ha portat la seva pedra i l'ha dipositada, calladament, al peu de la torre com un poderós present de futur esperançat. Un pilot de pedres s'ha anat fent gran sense saber-ho i, sense que ningú se n'adonés, la torre 38 ha deixat senyal del seu valor ocult de victòria, més enllà del seu signe més sinistre. Ara és l'hora de construir aquest pilot de rocs en forma de realitat palpable que ens retorni tantes presències i compromisos que s'han fet grans, només amb la seva consciència desvetllada en el silenci.

Cridem doncs a construir el pilot de rocs de la torre 38. Que cada persona que s'hi acosti des d'avui porti la seva pedra. Si tothom pot portar-la des d'allà on ve encara millor, perquè és bo que les energies de la terra es barregin en les seves secretes aportacions. I cada vegada que veurem el munt de pedres sabrem que no estem sols; que hi ha molts peregrins que han deixat els seu pes i han sortit, lleugers, del seu pas per la torre 38. Així sabrem també que s'acreix i no s'atura l'impuls callat i persistent per fer d'aquest lloc, aparentment insignificant, un símbol del nostre compromís per una terra més habitable, a partir de l'esforç d'uns homes i unes dones respectuosos amb TOT i amb TOTHOM.

SEGUIM!!

Nova Energia.

Torre 38 de la MAT.

Mas Blanc, 21 de febrer de 2009.



De Dinar dissabte 21 febrer


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada