divendres, 9 de gener del 2009

De nou, hem aturat la MAT!


El col·lectiu Nova Energia hem impedit, per tercera vegada en set mesos, la construcció de la torre 38 de molt alta tensió a Sant Martí de Centelles, al costat del Mas Blanc.

Cap a dos quarts de dotze, el grup ha barrat el pas del camió que venia carregat amb les vigues per aixecar la torre, fent una cadena humana al camí. Durant mitja hora els participants a l'acció noviolenta hem estat identificats pels Mossos d'Esquadra, que han escoltat els arguments que ens mouen, entre ells, l'exigència d'un debat públic sobre la necessitat de la línia i la il·legalitat del projecte mentre no hagin sortit les sentències, que hi ha interposades, contra la línia, al Tribunal Suprem.

Poc després de les 12h els operaris han anunciat que el camió es retirava i s'han endut de nou la grua i els materials. L'empresa ha resolt deixar dos guardes de seguretat de manera permanent al peu de la tanca.

A les 8h del matí d'avui els operaris de Red Eléctrica de España i un grup de l'empresa de seguretat SEGUR Iberica havien aixecat una tanca al voltant de la base de la torre, per impedir el pas dels contemplactius que cada dia meditem en aquest lloc. Un goset ha entrar per sota la tanca i ha expressat el sentiment de l'acció:
Hem sentit una vegada més com la força de la raó és superior a la raó de la força, com la decisió d'unes persones amb arguments i constància pot aconseguir coses impensables. Com cadascú si fa el que creu té de forma noviolenta una força desconeguda. Agraim els mitjans de comunicació la seva feina de fer de testimonis de l'acció. I els Mossos la seva impecable actuació.

Us anirem informant de les novetats i si podeu anar venint, la vostra presència serà preciosa...

El dissabte dia 17 farem de nou una festa contemplactiva a les 13:30h. Confirmeu assitència per preparar el dinar.

Llegeix el que ha dit la premsa de l'acció:

1 comentari:

  1. Felicitats. Sort que hi ha patriotes que encara defensen el país. La vostra lluita és un exemple per a molts. David (Les Corts, Barcelona).

    ResponElimina