dimarts, 9 de desembre del 2008

Notícia: La MAT aturada des del diumenge al matí a la torre 38

Per tercer dia consecutiu, l'empresa ha hagut d'aturar la construcció de la torre 38 a Sant Martí de Centelles perquè un grup de Nova Energia ha continuat la Contemplacció, iniciada fa 5 mesos

Els Mossos d'Esquadra han fet acte de presència aquest dimarts al matí a la torre 38 de la MAT i han identificat al grup de contemplactius que des de diumenge al matí impedeix la construcció de la torre als treballadors de Red Eléctrica Española (REE), però malgrat que els agents han estat de guàrdia durant tot el dia, no han procedit al seu desallotjament.

El grup de Nova Energia havia ocupat la base de la torre a les 8 del matí, com està fent diàriament des del passat 3 de juliol, i havia iniciat la seva acció meditativa i no violènta en contra de la MAT. Uns minuts més tard han arribat els treballadors de REE, però veient que els manifestants eren a sota la torre no han iniciat la seva tasca. Al cap d'un parell d'hores han arribat els Mossos i ha estat aleshores quan s'han dirigit al grup de Nova Energia, que ha fet saber als agents que no tenien intenció d'abandonar aquest espai fins que es coneguin les resolucions judicials dels recursos que s'han presentat contra la línia de la MAT i fins que les màximes autoritats catalanes expliquin públicament la necessitat d'una línia elèctrica de 400.000 volts de doble sentit, entre Sentmenat i Baixàs, al sud de França.

L'aixecament de la torre 38 va començar el divendres al matí, aprofitant que en aquells moments els membres del grup de Nova Energia s'havien absentat momentàniament de l'espai, i entre divendres i dissabte al matí van aconseguir construir uns 25 metres de torre. Els treballs a la torre es van aturar el diumenge, a 2/4 de 12 del matí, amb l'arribada d'una vintena de contemplactius i ja no s'ha reiniciat.

Aquest mateix dimarts, el grup de Nova Energia ha sol·licitat per escrit al president del Consell Comarcal d'Osona l'aturada de la construcció de la línia MAT, a la vegada que s'ha demanat l'elaboració d'un Pla Comarcal d'Autoproducció d'Energia Renovable, que pugui demostrar que la generació elèctrica concentrada en mans d'unes poques multinacionals, ni cal, ni és més segura.

D'altra banda, el grup de concentrats a la torre també insta al conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, així com al seu director general d'Energia, Agustí Maure, a explicar públicament la necessitat de la línia de la MAT en un debat obert per televisió on també hi puguin participar els col·lectius que s'oposen a la construcció d'aquesta imfraestructura energètica, així com els investigadors i cièntífics que també han fet saber que hi ha alternatives a aquesta línia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada